Bröd & Bullar

Bröden bakas med riktigt mycket kärlek, ekologiska råvaror och fint utvalt mjöl från bland annat Ångsta Kvarn, Warbro kvarn och Limabacka kvarn. Vi använder helst mjöl från Jämtland för att undvika långa transporter. Bakom varje bröd ligger ett omsorgsfullt hantverk med långa mognadstider. 

Bröden har delvis fått sina namn från fjällen runt om i Funäsfjällen. 

Hästkläppen
Rågbröd 

Solrosfrön, klipptråg, linfrön, salt, vatten, rågmjöl,
ångsta lantvetemjöl, jäst 

Stor-Skarven
Klassisk levain

Vetesurdeg,
extra bagerivetemjöl, vatten, salt, jäst 

Axhögen
Frukt- & nötbröd

Ångsta lantvetemjöl, rågmjöl, Vetesurdeg, rågsurdeg, vatten, russin, aprikoser, valnötter, jäst, salt, mörksirap

Backafjäll

Ångsta lantvetemjöl, rågmjöl, durummjöl, rapsolja, vatten, salt, jäst

Lill-Skarven

Vetesurdeg, extra bagerivetemjöl, vatten, salt, jäst
Foto: Johanna Svensson Foto: Johanna Svensson

Solrosbräck

Rågmjöl, mjölk, smör, solrosfrön, jäst, salt 

Bullar

Kanelbulle, kardemummabulle, Jonssonbulle, solbulle(vaniljbulle),
kanel-eller kardemummalängd är stående i bullsortimentet.

Svartvinbärsbulle eller rabarbersnurra finns i säsong. 

Kanelbulle

Smör, kardemumma, vetemjöl, vatten, jäst, kanel, socker, penslas med sirap blandning, pärlsocker

Rabarbersnurra

Smör, kardemumma, vetemjöl, vatten, jäst, mandelmassa, rabarber, socker, rabarberkompott, penslas med sirap blandning, rörsocker


Allt bakas på ekologiskta råvaror, inga onödiga tillsatser i våra bullar & bröd. 

Bara naturliga råvaror!